Voortaan kan je Ringland steunen
én je gift fiscaal aftrekbaar maken!

Daarvoor maak je je gift over aan het Fonds Vrienden van Ringland, beheerd door de Koning Boudewijnstichting (KBS). Dat fonds werd opgericht door enkele sympathisanten met als doel de projecten van de vzw Ringland te ondersteunen. Giften vanaf 40 euro per jaar aan de KBS geven aanleiding tot een belastingvermindering van 45% op het werkelijk gestorte bedrag (art. 145/33 WIB).

Schrijf je gift níét rechtstreeks over aan Ringland, maar op de rekening van de Koning Boudewijnstichting met deze gegevens:

Rekeningnummer Koning Boudewijnstichting: BE10 0000 0000 0404
Gestructureerde Mededeling: ***017/1590/00007***

Let op! Giften moeten op jaarbasis minstens 40 euro bedragen om in aanmerking te komen voor een fiscaal attest.
Hartelijk dank voor je steun! Samen timmeren we verder aan de realisatie van Ringland!

Wat met mijn eerdere giften?

Deed je eerder in 2017 al rechtstreeks aan Ringland een gift van minimaal 40 euro op jaarbasis? Wil je die gift ook fiscaal aftrekbaar maken? Dat kan! In overleg en akkoord met de Koning Boudewijnstichting werkten we daarvoor volgend stappenplan uit.

 1. Je doet opnieuw een gift, deze keer op de rekening van de Koning Boudewijnstichting. Het bedrag is even hoog als dat wat je in 2017 reeds schonk aan Ringland en bedraagt minstens 40 euro. Je doet dat vóór 31 december 2017.
  Rekeningnummer Koning Boudewijnstichting: BE10 0000 0000 0404
  Gestructureerde Mededeling: ***017/1590/00108***
  LET OP! Dit is een andere code dan de code voor je nieuwe giften.
 2. Je informeert Ringland dat je een terugbetaling wil van eerdere gift(en) die je rechtstreeks aan Ringland deed. Dat kan alleen via onderstaand formulier.
 3. Vraag hier terugbetaling aan van je eerdere giften gedaan in 2017.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
 4. Ringland betaalt deze oorspronkelijke gift(en) terug in de loop van januari/februari, op voorwaarde dat je de vorige twee stappen uitvoerde. Ringland kan je immers pas terugbetalen zodra onze vrijwilligers administratief alles hebben kunnen controleren. Omdat het om flink wat betalingen gaat, kan dat even duren, waarvoor onze  excuses. Hopelijk begrijp je ook dat de omgekeerde volgorde voor Ringland onhaalbaar is. Wij kunnen onmogelijk eerst alle giften van 2017 terugbetalen alvorens ze opnieuw te ontvangen. Dat zou ons voor een onoverbrugbaar liquiditeitsprobleem plaatsen.
 5. Eind februari ontvang je van de Koning Boudewijnstichting een fiscaal attest dat je kan gebruiken voor je belastingaangifte van het aanslagjaar 2017. Uiteraard slechts op voorwaarde dat je de gift uitvoerde op het juiste rekeningnummer en met de juiste gestructureerde mededeling, en je gift minimaal 40 euro op jaarbasis bedroeg. Ringland zelf heeft niet de bevoegdheid fiscale attesten uit te schrijven.

Enorm bedankt voor je steun, het maakt voor een burgerbeweging wel degelijk een verschil!
Heb je nog vragen of is er iets niet helemaal duidelijk? Contacteer dan fiscaleattesten@ringland.be en we helpen je voort!

 

Zou ik mijn maandelijkse bijdrage verhogen?

Even een cijfervoorbeeld van je fiscale voordeel:

1

Je betaalde in het verleden 10 euro per maand.

Jaarlijkse uitgave:
12 x 10 euro = 120 euro

2

Van die 120 euro kan je via je belastingaangifte 45% recupereren*.

120 euro x 45% = 54 euro

Werkelijke uitgave voor jou:
120 – 54 = 66 euro

3

Wil je dat je bijdrage na aftrek van je belastingen toch 120 euro blijft?

Dan kan je je schenking met maar liefst 80% verhogen! Reken mee:

Nieuwe schenking: 120 euro + 80% = 216 euro (per jaar, dus 18 euro per maand)

Van die 216 euro kan je via je belastingsaangifte 45% recupereren*: 216 euro x 45% = 97 euro

Werkelijke uitgave voor jou:
216 – 97 = 119 euro

Bereken hier je fiscale voordeel!

Vul het bedrag in van je gift om je werkelijke kost te zien, na belastingvermindering van 45% *, of vul je gewenste werkelijke kost in, om het bedrag van je gift te kennen dat je kan overmaken aan het Fonds Vrienden van Ringland. (Je totale giften per jaar moeten minstens 40 euro bedragen om van het fiscale voordeel te kunnen genieten)

Een verhoging van je bijdrage maakt voor Ringland een enorm verschil. We willen er als beweging namelijk over waken dat de overkapping een écht Ringland wordt. Bedankt dat je dit wil overwegen!

* Giften vanaf 40 euro per jaar aan de Koning Boudewijnstichting geven aanleiding tot een belastingvermindering van 45% op het werkelijk gestorte bedrag (art. 145/33 WIB)

Wist je dat je voor giften aan Ringland nu ook een fiscaal attest kan krijgen?

Sympathisanten van Ringland namen het initiatief om in de schoot van de Koning Boudewijnstichting het Fonds Vrienden van Ringland op te richten. Dit Fonds heeft als enige doel de projecten van de vzw Ringland te ondersteunen. Concreet betekent dat dat vanaf 1 november 2017 giften vanaf 40 euro (op jaarbasis) aan het Fonds Vrienden van Ringland fiscaal aftrekbaar zijn.

Ja, ik doe meteen een gift!

Nee, ik ben niet geïnteresseerd

X
- Enter Your Location -
- or -