Nieuws

Dj-collectief Burenhinder invites Ringland in Trix

maandag 2 september 2024

Ringland is op zondag 6 oktober in Trix te gast bij Burenhinder. Dit hippe collectief van vrouwelijke dj’s organiseert dan een ecofeministisch evenement mét rave voor kinderen, jongeren en ouderen. Maar Burenhinder wil vlak voor de verkiezingen ook informeren hoe steden leefbaarder kunnen worden. Welke voordelen levert bijvoorbeeld de overkapping voor meisjes en vrouwen?

De overkapping van de Antwerpse Ring linken aan thema’s als feminisme en ecofeminisme? Voor het dj-collectief Burenhinder ligt dat voor de hand. De overkapping van de Ring zal volgens hen zeker en vast voordelen opleveren voor meisjes en vrouwen – en dus ook voor iedereen.​ Tijdens het evenement in Trix, precies een week voor de verkiezingen, gaan ze na aan welke randvoorwaarden voldaan moet zijn om die voordelen optimaal te realiseren. Vergt dat een specifieke aanpak bij het ontwerp van dat nieuw ontstane land? 

Burenhinder laat tijdens dit evenement diverse spreeksters aan het woord. Ringland is alvast aanwezig. Andere spreeksters worden nog bevestigd.

Wil je de overkapping eens vanuit een (eco)feministische hoek bekijken? Wees er dan zeker bij in Trix. Verwacht van 14 tot 20 uur een mix van geïnspireerde talks en dj-sets, bij mooi weer ook in de tuin van de zaal in Borgerhout. Ringland brengt zijn maquette mee om de toekomstige overkapping te visualiseren. Ook voor kinderen is er animatie én een heuse kids-rave.

Burenhinder is een collectief van acht audio- en visuele artiestes. Ze bieden een platform aan FINTA-kunstenaars (vrouwelijk, intersekse, non-binair, trans, agender) om ongelijke genderverhoudingen in de kunsten en de bredere evenementensector aan te pakken. Het collectief ontstond drie jaar geleden uit een behoefte aan een sterk en veilig netwerk in het nachtleven en de kunsten. Burenhinder organiseert intussen zowel in binnen- als buitenland dj-evenementen, maar wil ook graag het publiek informeren over thema’s die hen nauw aan het hart liggen.